VoetbalBlog Shummle http://www.shummle.nl Over voetbalnieuws, pupillen training en voetbalgames Wed, 22 Apr 2009 15:13:10 +0000 http://wordpress.org/?v=2.7.1 en hourly 1 Actie bij Freerecordshop! http://www.shummle.nl/voetbalgames/actie-bij-freerecordshop/ http://www.shummle.nl/voetbalgames/actie-bij-freerecordshop/#comments Wed, 22 Apr 2009 15:13:10 +0000 Sjaak http://www.shummle.nl/?p=174 Als fanatieke Wii gamer mag ik jullie deze actie van Free Record Shop niet onthouden.

Vrijdag 24 april geeft Free Record Shop 20% korting op alle DS en Wii games! Halen dus die voetbalgames voor je DS of Wii.

De actie start op donderdag 23 april vanaf 18.00 uur al online!

Koop je Nintendo DS of Nintendo Wii dus vanaf donderdag of vrijdag bij Free Record Shop!

]]>
http://www.shummle.nl/voetbalgames/actie-bij-freerecordshop/feed/
Tienduizend uur ervaring voordat je een toptrainer bent http://www.shummle.nl/voetbalnieuws/tienduizend-uur-ervaring-voordat-je-een-toptrainer-bent/ http://www.shummle.nl/voetbalnieuws/tienduizend-uur-ervaring-voordat-je-een-toptrainer-bent/#comments Tue, 24 Mar 2009 06:52:18 +0000 Sjaak http://www.shummle.nl/?p=157 Gisteravond in het tv-programma Voetbal International werd Marco van Basten weer flink door het slijk gehaald. Volgens Johan Derksen is het wonderbaarlijk dat een beursgenoteerd bedrijf, iemand zonder ervaring aan het roer zet. Als dat bij elk ander doorsnee beursgenoteerd bedrijf was gebeurd, waren de aandeelhouders flink in opstand gekomen, ventileert Johan weer rustig zijn mening.

Johan DerksenDe heer Derksen is namelijk op een onderzoek gestuit van ene meneer Ericsson, waaruit blijkt dat je minstens 10.000 uur ervaring in het vakgebied moet opdoen, voordat je tot een wereldprestatie kunt komen. Dit is onderzocht in vele beroepsgroepen, van crimineel tot schrijver. Die 10.000 uur zijn gebaseerd op normale werkdagen in je beroepsgroep. Dus voor een trainer zou dat zijn…zes uur per dag, gedurende gemiddeld zes dagen in de week. Dat betekent dat Marco van Basten 278 weken ervaring moet opbouwen voordat hij met Ajax de Champions League wint. We mogen toch wel stellen dat dat een wereldprestatie is, of niet?

Als ik dan naar mezelf kijk, ik geef twee keer training in een week en we hebben ’s zaterdags wedstrijden. Dat is drie uur per week. Dat betekent dat ik nog 3.334 weken te gaan heb, dat is nog 64 jaar. Ik mag dus nog wel even wachten op mijn wereldprestatie…

]]>
http://www.shummle.nl/voetbalnieuws/tienduizend-uur-ervaring-voordat-je-een-toptrainer-bent/feed/
Feyenoord wil af van schulden http://www.shummle.nl/voetbalnieuws/feyenoord-wil-af-van-schulden/ http://www.shummle.nl/voetbalnieuws/feyenoord-wil-af-van-schulden/#comments Sat, 21 Mar 2009 08:00:34 +0000 Sjaak http://www.shummle.nl/?p=151 Gisteren heeft algemeen directeur Eric Gudde medegedeeld dat Feyenoord drastisch moet bezuinigen voor volgend jaar wil het een sluitende begroting kunnen tonen. Zoals het nu lijkt komt Feyenoord voor volgend seizoen ca. zes miljoen euro te kort.

Harde consequenties

“Dat is natuurlijk onacceptabel”, vertelt het bestuurslid vrijdag op de website van de Rotterdammers. “De huidige situatie leidt ertoe dat de begroting volgend seizoen zakt tot onder de veertig miljoen euro. Hierdoor zijn we gedwongen een ingrijpend kostenbesparingsprogramma door te voeren.” Volgens Gudde zal iedereen de bezuinigingen in de portemonnee gaan voelen: “Dat we heel flink in de kosten gaan snijden heeft voor iedereen consequenties, van stagiair tot grootverdiener. Natuurlijk zijn het geen leuke boodschappen om te vertellen, maar het is de verantwoordelijkheid van iedereen die hier werkt om de club weer gezond te maken.”


Logo Feyenoord

Spelers komen er waarschijnlijk wel goed van af

Naar mijn idee had mogelijke investeerder Michel Perridon, ook een oplossing die bijdraagt aan de kostenbesparing. Namelijk het korten van salaris van spelers. Vooral voor de oudere spelers die vaker geblesseerd zijn, lijkt me dit een goede oplossing. Een pay-as-you-play oplossing. Maar natuurlijk zetten de spelers hun hakken in het zand, aanvoerder Van Bronckhorst: “Contracten moeten worden gerespecteerd en bij dit soort uitspraken heeft op dit moment niemand baat. Er moet rust zijn, zodat wij ons volledig kunnen concentreren op het sportieve.” Ook de spelersvakbond steunt de spelers van Feyenoord hierin (goh?). Gudde noemt dan ook als laatste: “Contracten zullen uiteraard worden gerespecteerd, maar verder kijken we zo’n beetje naar alle kosten.” De spelers komen er dus weer goed van af, terwijl zij een behoorlijke invloed hebben op de sportieve malaise, en misschien ook wel op de financiële malaise door de hoge salarissen.

Bron Voetbalzone

]]>
http://www.shummle.nl/voetbalnieuws/feyenoord-wil-af-van-schulden/feed/
Vijf top kenmerken van een pupillen trainer http://www.shummle.nl/pupillen-training/vijf-top-kenmerken-van-een-pupillen-trainer/ http://www.shummle.nl/pupillen-training/vijf-top-kenmerken-van-een-pupillen-trainer/#comments Thu, 12 Mar 2009 16:04:39 +0000 Sjaak http://www.shummle.nl/?p=145 Niet iedereen is een geschikte trainer, laat staan een pupillen trainer. Pupillen trainers hebben te maken met kinderen, niet met volwassenen. Kinderen zijn ongeduldig, opstandig en voetballen vooral voor hun plezier.

  1. Goed om kunnen gaan met kinderen
  2. Verstand hebben van voetbal
  3. Goed kunnen uitleggen/presenteren
  4. Geduld
  5. Goede techniek

Het nummer 1 kenmerk is dus: goed om kunnen gaan met kinderen. Dit is natuurlijk logisch als je veel werkt met kinderen. Als trainer is het ook wel handig als je verstand hebt van voetbal, dit is ook vrij logisch. Het derde kenmerk van een pupillen trainer is wat minder voor zich sprekend. Het is van groot belang dat je niet met allerlei technische termen je oefeningen gaat uitleggen. Daarbij is het ook belangrijk dat je pupillen de mogelijkheid geeft zelf te antwoorden. Gebruik dus Jip-en-Janneke-taal om je oefeningen uit te leggen en doe veel voor.
Geduld is een schone zaak. Je pupillen zullen de oefening niet één keer fout doen, maar zes of zeven keer. Dat stelt je geduld nogal op de proef als je prestatiegericht training geeft. Vandaar het belang van geduld bij pupillen training.
Als laatste is het belangrijk dat je de oefening goed voordoet en dat je een betere techniek hebt dan je pupillen. Op die manier zorg je niet alleen dat ze een goed voorbeeld hebben voor een oefening, maar ook dat je pupillen tegen je opkijken.

Pupillen Training

Dit zijn volgens mij de vijf belangrijkste kenmerken van een pupillen trainer. Iemand nog andere suggesties?

]]>
http://www.shummle.nl/pupillen-training/vijf-top-kenmerken-van-een-pupillen-trainer/feed/
De trainersloopbaan van Ronald Koeman http://www.shummle.nl/trainersloopbaan/de-trainersloopbaan-van-ronald-koeman/ http://www.shummle.nl/trainersloopbaan/de-trainersloopbaan-van-ronald-koeman/#comments Mon, 02 Mar 2009 19:11:55 +0000 Sjaak http://www.shummle.nl/?p=138 In de zoektocht naar een opvolger voor Huub Stevens, hoeft PSV niet meer bij Ronald Koeman aan te kloppen. Koeman heeft de laatste jaren niet echt laten zien dat hij een toptrainer is. Hij kan bouwen op een goede carriere als voetballer, maar als trainer bouwt hij vooral op andermans successen. Hier een beschrijving van de trainersloopbaan van Ronald Koeman.

Trainersloopbaan start bij Vitesse

Ronald Koeman start zijn loopbaan als hoofdtrainer van Vitesse. Daarvoor had hij ervaring opgedaan als assistent van Van Gaal bij Barcelona. Als hoofdtrainer van Vitesse haalde hij achtereenvolgens een vierde en zesde plaats.

Ronald Koeman

Opvolger Co Adriaanse bij Ajax

In 2001 neemt Ronald Koeman het roer over van Co Adriaanse bij AFC Ajax. In zijn eerste seizoen als hoofdcoach wint hij de Eredivisie en de Nationale beker. Meteen daarna verslaat Ajax PSV in de Johan Cruijff schaal. Plus in dat seizoen haalde Ajax de kwart finale in de Champions League. In het seizoen 2002/2003 werd Ronald Koeman wederom kampioen met Ajax, maar desondanks ontstond er toch onenigheid binnen de club. Dat leidde er toe dat Technisch Directeur Louis van Gaal en Ronald Koeman niet meer door één deur konden. Louis van Gaal werd als gevolg hiervan ontslagen.
Maar niet alleen op de kantoorkamers van Ajax ontstond onrust, ook binnen de spelersgroep. Zowel spelers onderling, als spelers met Ronald Koeman. Vooral een geschil met Rafael van der Vaart werd opgeblazen in de media. Dit leidde in 2005 tot het ontslag van Ronald Koeman.

Op naar Benfica

Het ene seizoen in Portugal was een wisselend succes voor Koeman. In zijn eerste officiele wedstrijd als hoofdtrainer van Benfica won Koeman de Portugese Supercup. Maar verder liep het nationaal niet zo super. Koeman werd met Benfica derde in de Portugese Superliga. In de Champions League deed Koeman het echter wel super. Benfica schakelde Manchester United en Liverpool uit. In de kwartfinale was latere winnaar Barcelona te sterk voor het elftal van Koeman.

Koeman als opvolger van Hiddink

Koeman verloor bij PSV de strijd om de Johan Cruijff schaal, maar PSV stond tijdens de winterstop op de ranglijst wel op een grote voorsprong. Overwintering in de Champions League was na vier wedstrijden daarin zeker. Hoewel Koeman aangaf weinig problemen te zien voor de tweede helft van het seizoen, belandden de Eindhovenaren in een neerwaartse spiraal. PSV schakelde Arsenal nog uit in de Champions League, maar de kwartfinale tegen Liverpool bleek het eindstation. Op de laatste speeldag van de competitie ging PSV met het slechtste uitgangspunt van drie kanshebbers voor de titel. Door falen van AZ en een beter resultaat dan Ajax sleepte PSV met één goal verschil alsnog een eerder zeker lijkende titel binnen. Hierdoor verstomde de kritiek op Koeman en begon hij ook het seizoen 2007-2008 als trainer van PSV.

Mission Impossible: Valencia

De tijd bij Valencia was weinig succesvol. Onder zijn leiding werd de ploeg vierde in haar Champions League-poule en mocht daardoor na de winter niet verder in de UEFA Cup. Tot aan de winterstop behaalde Koeman in de competitie één overwinning en scoorde zijn ploeg in totaal in twee wedstrijden. Na wederom nederlaag, dit keer tegen Barcelona, verschenen de eerste witte zakdoekjes Ook maakte Koeman na enkele weken de controversiële beslissing clubiconen Cañizares, Albelda en Angulo definitief uit de selectie te verwijderen. Daarna benaderde hij Carlos Salcido van PSV zonder PSV hierover in te lichten en trok hij Hedwiges Maduro aan van Ajax. Vervolgens liet Koeman een muur bouwen rond het trainingscomplex van Valencia.

]]>
http://www.shummle.nl/trainersloopbaan/de-trainersloopbaan-van-ronald-koeman/feed/
Wat niet te doen bij pupillen training - deel 2 http://www.shummle.nl/pupillen-training/wat-niet-te-doen-bij-pupillen-training-deel-2/ http://www.shummle.nl/pupillen-training/wat-niet-te-doen-bij-pupillen-training-deel-2/#comments Sat, 28 Feb 2009 15:59:04 +0000 Sjaak http://www.shummle.nl/?p=133 In dit deel van de driedelige serie: je pupillen lang laten wachten tijdens oefeningen. Jonge kinderen zijn ongeduldig. Als ze lang op hun beurt moeten wachten heb je een dubbel ongewenst effect. De concentratie voor de oefening is weg, waardoor de uitvoering slecht is. En ze gaan met elkaar ouwehoeren. Dit zijn twee frustraties van een trainer die hij eigenlijk zelf veroorzaakt heeft.

Zorg dat je trainingsoefeningen doorlopen

Het belangrijkste om de concentratie van de pupillen vast te houden is continu bezig zijn. Dat betekent dat ze (bijna) niet staan te wachten tot ze aan de beurt zijn. Bijvoorbeeld je doet een afwerk oefening waarbij de middenvelder de spits inspeelt, de spits kaats en de middenvelder afwerkt. Als je tien pupillen in je team hebt, waarvan je per ronde maar drie gebruikt (keeper, spits/kaatser, middenvelder/afwerker), staan er vijf te wachten. Als je dan de algehele afstand van de oefening wat groter maakt, hebben ze meer tijd nodig om weer aan te sluiten.

Pupillen Training

Techniek oefeningen

Bij veel techniek oefeningen wordt in tweetallen gewerkt. Dat kan inhouden dat er één persoon stilstaat, terwijl de andere pupil de oefening doet. Hier ontkom je niet aan wachten. Hoe houdt je dan de concentratie vast? Maak de afstand tussen de tweetallen groter. Dan komen ze niet zo snel in contact met elkaar.

]]>
http://www.shummle.nl/pupillen-training/wat-niet-te-doen-bij-pupillen-training-deel-2/feed/
Shummle in een nieuw jasje! http://www.shummle.nl/overig/shummle-in-een-nieuw-jasje/ http://www.shummle.nl/overig/shummle-in-een-nieuw-jasje/#comments Thu, 26 Feb 2009 10:10:02 +0000 Sjaak http://www.shummle.nl/?p=117 Zoals ik in mijn vorige post al aangaf, maakt VoetbalBlog Shummle een nieuwe start. Niet alleen is de website in een nieuw jasje gestoken, maar er is ook een nieuw (beetje simpel) logo toegevoegd.

Nieuwe logo VoetbalBlog Shummle Het logo is wel een beetje simpel, maar het staat toch leuk, een eigen logo :).
Vanaf dit weekend start ik weer met een nieuwe deel uit de serie ‘Wat niet te doen met pupillen training‘. Wellicht heb ik voor het weekend ook nog tijd om een leuk nieuwsitem met jullie te delen. Who knows?
]]>
http://www.shummle.nl/overig/shummle-in-een-nieuw-jasje/feed/
I’m back! http://www.shummle.nl/overig/im-back/ http://www.shummle.nl/overig/im-back/#comments Sat, 21 Feb 2009 08:16:09 +0000 Sjaak http://www.shummle.nl/?p=113 We hebben een tijdje plat gelegen, maar we zijn terug. Binnenkort zal ik een vervolg geven aan de serie ‘Wat niet te doen bij pupillen training‘, ga ik het weer hebben over het nieuwste voetbalnieuws en gaan we zeker leuke dingen doen.

Voor nu: kijk en bewonder dit 6-jarig supertalent

Kijk ook even op het nieuwe voetbalblog van mijn broertje: Voetbal Opinion

]]>
http://www.shummle.nl/overig/im-back/feed/
Stevens dient ontslag in bij PSV http://www.shummle.nl/voetbalnieuws/stevens-dient-ontslag-in-bij-psv/ http://www.shummle.nl/voetbalnieuws/stevens-dient-ontslag-in-bij-psv/#comments Wed, 28 Jan 2009 17:32:52 +0000 Sjaak http://www.shummle.nl/?p=109 Trainer Huub Stevens heeft woensdag bij PSV zijn ontslag ingediend. De hoofdcoach is van mening dat er geen echte ‘click’ is tussen hem en de spelersgroep. De directie betreurt zijn besluit, maar respecteert zijn beslissing.

Geen vertrouwen

PSV en Huub Stevens hebben tot hun spijt vast moeten stellen dat de onderlinge relatie en het vertrouwen tussen hoofdtrainer en selectie niet voldoende zijn om optimaal te presteren. Reden voor Stevens om in het belang van PSV zijn ontslag in te dienen. De leiding betreurt het besluit, maar respecteert zijn beslissing. Zij heeft de afgelopen periode alles in het werk gesteld om Stevens optimaal te steunen en een situatie als deze te voorkomen. PSV beraadt zich momenteel over de ontstane situatie

Huub Stevens

Reactie Reker

Algemeen directeur Jan Reker weten dat dit ‘de zwaarste dag in zijn hele carrière is’. “Zeker met mijn achtergrond als trainer doet dit erg pijn. Huub Stevens is een fantastische collega en een fantastisch mens”. Het wordt tijd dat Reker ook zijn biezen bij PSV. Het is er zeker niet rustiger op geworden sinds hij aan het bewind is.

Meer op PSV.nl

]]>
http://www.shummle.nl/voetbalnieuws/stevens-dient-ontslag-in-bij-psv/feed/
Wat niet te doen bij pupillen training - deel 1 http://www.shummle.nl/pupillen-training/wat-niet-te-doen-bij-pupillen-training-deel-1/ http://www.shummle.nl/pupillen-training/wat-niet-te-doen-bij-pupillen-training-deel-1/#comments Wed, 28 Jan 2009 15:27:51 +0000 Sjaak http://www.shummle.nl/?p=101 Er zijn een aantal valkuilen bij geven van training aan pupillen. Dit zijn vaak dingen die je fout doet, zonder dat je het door hebt. Om deze fouten te voorkomen, hier een aantal delen ‘Wat niet te doen bij pupillen training’. In deel 1 is de meest voorkomende valkuil van trainers van pupillen: het zelf mee doen.

Waarom is dit een valkuil

Het doel van een trainer voor een pupillen team is de kids leren hoe ze moeten voetballen tijdens wedstrijden. Dat houdt automatisch in dat je tijdens de training wedstijdsituaties moet trainen. Zaterdags zullen je pupillen (hoogst waarschijnlijk) geen speler tegenkomen die net zo sterk, groot en goed is als jij bent als trainer. Als trainer los je moeilijke situaties op voor je pupillen, waar zij vaak in terecht moeten komen, juist om te leren om die situaties op te lossen. In de wedstrijd kunnen ze namelijk ook niet de bal bij de trainer inleveren, zodat hij /zij het op kan lossen. Nee, ze moeten het dan zelf doen.

Pupillen Training

Maar ze vinden het juist leuk als ik mee doe

Natuurlijk vinden ze het leuk. Niets is zo leuk als de bal afpakken van de trainer. Ik zeg ook niet dat je nooit even een partijtje mee kan doen, maar probeer dit zo veel mogelijk te vermijden. In de wedstrijd moeten ze het ook alleen doen.

Er zijn situaties dat je juist wel mee moet doen

Deze situaties komen ook voor. Stel de opbouw van achteruit gaat niet goed. Het gaat altijd mis bij dezelfde speler, omdat hij constant dezelfde fout maakt, alleen vooruit kijken. Van alleen tegen hem praten, gaat hij waarschijnlijk niet inzien dat soms beter is als hij balbezit houdt en even terug speelt. Op die situaties stap jij als trainer in het veld en doe je het voor. Kun je niet vooruit kun je altijd achteruit. Zo zijn er natuurlijk meerdere situaties te bedenken, waar je als trainer wel in een partijvorm mee moet doen. Pupillen hebben over het algemeen meer aan praktijk voorbeelden dan theorie.

]]>
http://www.shummle.nl/pupillen-training/wat-niet-te-doen-bij-pupillen-training-deel-1/feed/