Eerste bekerwedstrijd gespeeld

16 August 2009 07:49 by: Sjaak

Het ijs is gebroken. Gisterochtend om 11.15 uur maakte ik mijn officiële debuut als trainer van de E1. De eerste tegenstander was ook geen makkelijke tegenstander: ACV E1. ACV dat er toch wel om bekend staat dat ze een goede jeugd hebben, maakt dat ook zeker waar bij de E1. Maar Roden E1 speelt toch ook al een paar jaar hoofdklasse. Hier een analyse van de wedstrijd.

Voorbereiding

logevvrodenDe eerste week trainingsweek zit er pas op en de eerste wedstrijd moet al gespeeld worden. De trainingen heb ik deze week puur gericht op balgevoel en conditie. Maar veel kun je nog niet doen in een week.

De wedstrijd

Er waren twee pupillen op trainingskamp geweest in Papendaal, die waren dus niet helemaal fit voor de wedstrijd. We speelden in een 3-1-3 opstelling met wat hangende vleugels.

De eerste helft

Een erg gelijk opgaande helft met kansen voor beide teams. Toch waren er die kleine momentjes waarop je kunt zien dat de pupillen van ACV tactisch en mentaal al verder zijn dan mijn pupillen. Bij vrije trappen van ons gaan ze even voor de bal staan, zodat hij niet snel genomen wordt, in de muur slaan ze even een arm om een speler van ons, zodat hij niet weg kan stappen, dergelijke dingen. Maar de rust stand was nog 0-0.

De tweede helft

In de tweede helft kon je duidelijk zien dat de vermoeidheid en de warmte zijn tol begonnen te eisen. Na vijf minuten in de tweede helft verslapt de concentratie iets, waardoor een bal niet goed wordt weggewerkt en zij profiteren. De 0-2,een hard afstandschot (15 meter) van de middenvelder van ACV, viel vlak na de eerste goal, en ja, dan gaan de kopjes wat hangen.
Voorin konden we de bal niet goed vasthouden. Waardoor aanvallen erg lastig werd. Wij hebben altijd de intentie om op te bouwen. Maar ACV zette ons vroeg vast, waardoor onze keeper vaak de lange bal moest spelen. Voorin hebben we niet veel lengte, maar wel veel techniek. Het kick-and-rush spelletje is dan ook niet aan ons besteed. De 0-3 viel uit een niet goed verdedigde corner, een concentratie foutje.
Eindelijk scoorden wij dan ook, na een aantal goede aanvallen werd een prachtige steekpass van onze middenvelder keurig op waarde geschat. 1-3, en een beetje hoop.
Helaas viel in de laatste paar minuten ook nog de 1-4.

Conclusie

Een leerzame wedstrijd. Een aantal jongens moest nog wennen aan het niveau en de snelheid van het spel. Dat is niet erg. We weten waar we op willen trainen en wat de doelstelling is. We willen onze pupillen aan het voetballen krijgen, door zelf het spel te maken en dat heeft tijd nodig. We hebben er deze wedstrijd alles aan gedaan en hard gewerkt. Dus met opgeheven hoofd liepen we van het veld.

Lees hier het wedstrijdverslag van onze keeper.

Deel dit met anderen
 • Facebook
 • eKudos
 • Hyves
 • MSN Reporter
 • NuJIJ
 • Twitter
 • del.icio.us
 • Digg
 • Reddit
 • Sphinn
 • StumbleUpon

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.