Pupillen trainen is niet alleen maar leuk

21 May 2009 10:21 by: Sjaak

Er zijn bijna alleen maar leuke dingen aan het geven van trainen aan pupillen. Met de jongens bezig zijn, ze zien groeien, wedstrijden spelen, kampioen worden. Maar als je selectietrainer bent is er één nadeel: het bekend maken van je selectie en jongens teleurstellen.

Vandaag is zon dag. Ik mag vandaag een aantal jongens bellen die niet mee gaan naar de E1. Dit jaar trainde ik de E3 en bij ons is de E3 een semi-selectieteam. Deze jongens zijn allemaal eerste jaars E-pupillen, die relatief hoog spelen, om zo klaargestoomd te worden voor de E1 volgend jaar. Helaas zijn er zes jongens (van de negen) die ik moet teleurstellen.

Heb ik dan gefaald? Deels wel, en deels niet. Er zit nogal een niveauverschil in E3. Er zijn drie jongens die er met kop en schouders bovenuit steken, en de andere zes zitten ongeveer op hetzelfde niveau. Pupillen TrainingOmdat er al vier eerste jaars in de E1 zitten en ik volgend jaar een team van acht pupillen heb, mag ik in totaal maar vier jongens meenemen. Dat zijn dus de drie die er met kop en schouders bovenuit steken en een jongen die onlangs is begonnen met voetbal, maar zo verschrikkelijk goed is, dat hij wel in E1 hoort.

Zes jongens teleurstellen, dat is niet leuk, maar wel noodzakelijk. Het enige wat ik kan doen, is aangeven waarom ik niet voor hun kies. Ik kan ook aangeven waarom ik wel voor de andere jongens kies, maar dat is de makkelijke weg. Omdat ik vind dat de jongens moeten blijven leren, vind ik ook dat moet aangeven waarom ze nu nog niet goed genoeg zijn voor E1. Dat is redelijk hard, maar ik heb de jongens al een jaar getraind, dus ik weet waar de tekortkomingen liggen.

Toch het is niet leuk

Filed under: Pupillen training
Tags:

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.