Vijf top kenmerken van een pupillen trainer

12 March 2009 18:04 by: Sjaak

Niet iedereen is een geschikte trainer, laat staan een pupillen trainer. Pupillen trainers hebben te maken met kinderen, niet met volwassenen. Kinderen zijn ongeduldig, opstandig en voetballen vooral voor hun plezier.

  1. Goed om kunnen gaan met kinderen
  2. Verstand hebben van voetbal
  3. Goed kunnen uitleggen/presenteren
  4. Geduld
  5. Goede techniek

Het nummer 1 kenmerk is dus: goed om kunnen gaan met kinderen. Dit is natuurlijk logisch als je veel werkt met kinderen. Als trainer is het ook wel handig als je verstand hebt van voetbal, dit is ook vrij logisch. Het derde kenmerk van een pupillen trainer is wat minder voor zich sprekend. Het is van groot belang dat je niet met allerlei technische termen je oefeningen gaat uitleggen. Daarbij is het ook belangrijk dat je pupillen de mogelijkheid geeft zelf te antwoorden. Gebruik dus Jip-en-Janneke-taal om je oefeningen uit te leggen en doe veel voor.
Geduld is een schone zaak. Je pupillen zullen de oefening niet één keer fout doen, maar zes of zeven keer. Dat stelt je geduld nogal op de proef als je prestatiegericht training geeft. Vandaar het belang van geduld bij pupillen training.
Als laatste is het belangrijk dat je de oefening goed voordoet en dat je een betere techniek hebt dan je pupillen. Op die manier zorg je niet alleen dat ze een goed voorbeeld hebben voor een oefening, maar ook dat je pupillen tegen je opkijken.

Pupillen Training

Dit zijn volgens mij de vijf belangrijkste kenmerken van een pupillen trainer. Iemand nog andere suggesties?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.