Alonso naar Madrid, Aquilani naar Liverpool

5 August 2009 19:48 by: Sjaak

Al tijden geldt de naam Aquilani in de rubriek de wandelgangen van Voetbalzone als vaste waarde. Niet onterecht blijkt nu. Nu Xabi Alonso eindelijk naar Real Madrid is verhuist voor 30 miljoen volgens de media, presenteert Liverpool Alberto Aquilani 24 uur later als opvolger.

Alberto Aquilani (23 miljoen)

aquilani“Alberto is een heel goede speler, en ik ben blij dat we tot een akkoord zijn gekomen met AS Roma over de transfer”, zegt coach Rafael Benítez op de website van zijn club. “Hij zal later deze week naar de Merseyside reizen voor een medische keuring. Hij heeft een winnaarsmentaliteit, en daarnaast veel ervaring in zowel de Serie A als de Champions League”, vervolgt de Spaanse oefenmeester.

Ik denk dat Aquilani een waardige opvolger van Alonso is. Hij heeft niet het vermogen om een bal over zestig meter bij iemand op de stropdas te leggen, maar hij heeft erg veel voetbalintelligentie en loopvermogen. Samen met Mascherano (die hopelijk blijft) en Gerrard (die van zijn levensdagen niet weg zal gaan) vormen ze een goede driehoek op het middenveld bij Liverpool.

Xabi Alonso (30 miljoen)

alonsoEen verdedigende middenvelder met een wereldpass. Een erg nuttige speler die de balans van een elftal kan bewaken. En met al die wereldsterren bij De Koninklijke is dat zeker nodig. Vooral met de snelheid die Real Madrid in de voorhoede heeft, is een voetballer met een dergelijk dieptepass erg handig. Lijkt me niet dat tegenstanders van Real nu ver van de goal verdedigen.

Ik denk dat zowel Liverpool als Real Madrid goede zaken heeft gedaan.

Deel dit met anderen
  • Facebook
  • eKudos
  • Hyves
  • MSN Reporter
  • NuJIJ
  • Twitter

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.