Feyenoord wil af van schulden

21 March 2009 10:00 by: Sjaak

Gisteren heeft algemeen directeur Eric Gudde medegedeeld dat Feyenoord drastisch moet bezuinigen voor volgend jaar wil het een sluitende begroting kunnen tonen. Zoals het nu lijkt komt Feyenoord voor volgend seizoen ca. zes miljoen euro te kort.

Harde consequenties

Dat is natuurlijk onacceptabel, vertelt het bestuurslid vrijdag op de website van de Rotterdammers. De huidige situatie leidt ertoe dat de begroting volgend seizoen zakt tot onder de veertig miljoen euro. Hierdoor zijn we gedwongen een ingrijpend kostenbesparingsprogramma door te voeren. Volgens Gudde zal iedereen de bezuinigingen in de portemonnee gaan voelen: Dat we heel flink in de kosten gaan snijden heeft voor iedereen consequenties, van stagiair tot grootverdiener. Natuurlijk zijn het geen leuke boodschappen om te vertellen, maar het is de verantwoordelijkheid van iedereen die hier werkt om de club weer gezond te maken.


Logo Feyenoord

Spelers komen er waarschijnlijk wel goed van af

Naar mijn idee had mogelijke investeerder Michel Perridon, ook een oplossing die bijdraagt aan de kostenbesparing. Namelijk het korten van salaris van spelers. Vooral voor de oudere spelers die vaker geblesseerd zijn, lijkt me dit een goede oplossing. Een pay-as-you-play oplossing. Maar natuurlijk zetten de spelers hun hakken in het zand, aanvoerder Van Bronckhorst: Contracten moeten worden gerespecteerd en bij dit soort uitspraken heeft op dit moment niemand baat. Er moet rust zijn, zodat wij ons volledig kunnen concentreren op het sportieve. Ook de spelersvakbond steunt de spelers van Feyenoord hierin (goh?). Gudde noemt dan ook als laatste: Contracten zullen uiteraard worden gerespecteerd, maar verder kijken we zo’n beetje naar alle kosten. De spelers komen er dus weer goed van af, terwijl zij een behoorlijke invloed hebben op de sportieve malaise, en misschien ook wel op de financiële malaise door de hoge salarissen.

Bron Voetbalzone

Filed under: Voetbalnieuws

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.