Tienduizend uur ervaring voordat je een toptrainer bent

24 March 2009 08:52 by: Sjaak

Gisteravond in het tv-programma Voetbal International werd Marco van Basten weer flink door het slijk gehaald. Volgens Johan Derksen is het wonderbaarlijk dat een beursgenoteerd bedrijf, iemand zonder ervaring aan het roer zet. Als dat bij elk ander doorsnee beursgenoteerd bedrijf was gebeurd, waren de aandeelhouders flink in opstand gekomen, ventileert Johan weer rustig zijn mening.

Johan DerksenDe heer Derksen is namelijk op een onderzoek gestuit van ene meneer Ericsson, waaruit blijkt dat je minstens 10.000 uur ervaring in het vakgebied moet opdoen, voordat je tot een wereldprestatie kunt komen. Dit is onderzocht in vele beroepsgroepen, van crimineel tot schrijver. Die 10.000 uur zijn gebaseerd op normale werkdagen in je beroepsgroep. Dus voor een trainer zou dat zijnzes uur per dag, gedurende gemiddeld zes dagen in de week. Dat betekent dat Marco van Basten 278 weken ervaring moet opbouwen voordat hij met Ajax de Champions League wint. We mogen toch wel stellen dat dat een wereldprestatie is, of niet?

Als ik dan naar mezelf kijk, ik geef twee keer training in een week en we hebben s zaterdags wedstrijden. Dat is drie uur per week. Dat betekent dat ik nog 3.334 weken te gaan heb, dat is nog 64 jaar. Ik mag dus nog wel even wachten op mijn wereldprestatie

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.