Verbeek ontslagen bij Feyenoord

15 January 2009 13:58 by: Sjaak

De chemie met de spelers was weg

Zo oordeelde Gertjan Verbeek zelf. Na de training op woensdagochtend is de trainer van Feyenoord naar de directie gestapt en sprak daar de volgende woorden:Ik ben een vechter, maar ik kan en wil niet tegen windmolens vechten. In mijn ogen betekent dat, dat de spelersgroep een flinke steek heeft laten vallen. Gisteravond in het sportjournaal vertelde Arno Vermeulen dat vooral de vedettes van het team, geen goede relatie met Verbeek zouden hebben. Ze trainden te hard en wilden meer rust tussen wedstrijden en trainingen. Terwijl de supporters met de trainer van Feyenoord weglopen, vinden de spelers dat ze te hard trainen en gooien daarom het bijltje er bij neer.

Gudde baalt als een stekker

Dat zegt hij niet letterlijk, maar je kunt het wel opmaken uit zijn woorden. Gudde is van mening dat Gertjan Verbeek nooit een eerlijke kans heeft gehad bij Feyenoord. Die mening deel ik. Wanneer hij het seizoen zou mogen afmaken, was het waarschijnlijk heel anders gelopen. Zoals bekend is Verbeek een coach die heel fysiek georiënteerd is. Dat betekent hard trainen, veel kracht- en cardiotraining. Op de lange termijn zal dat zeker effect hebben gehad. Maar als de spelersgroep niet wil, heb je als trainer nog maar één keuze en dat is opstappen.

Gudde, Verbeek, Bosz

Peter Bosz verklaart zich solidair met Verbeek

Goede keuze van Bosz. Bosz was degene die verantwoordelijk was voor het sportieve beleid. Als Verbeek wegmoest, stapte hij ook op, want hij zat altijd op één lijn met de trainer. Peter Bosz heeft drie seizoenen het technische beleid van de volksclub Feyenoord uitgestippeld. Hoofddoel was om Feyenoord weer op de plek te krijgen waar het hoort. In de top 3 van de Nederlandse Eredivisie. Ook Wim Jansen, ras-Feyenoorder, verklaart zich solidair met Verbeek en stapt dus ook op. Leon Vlemmings neem voorlopig de honneurs waar als hoofdtrainer.

Gevolgen ontslag Verbeek

Zoals Arno Vermeulen gisteren al aangaf, Feyenoord moet tegen Heerenveen een goede pot op de mat leggen, om de supporters tevreden te houden. Want zoals gezegd, de supporters willen de Verbeek blijft. De spelers moeten laten zien, dat ze in hun recht stonden om Verbeek te laten opstappen. Wanneer ze aanstaande vrijdag verliezen zullen ze op zijn minst op een striemend fluitconcert getrakteerd worden.

Opvolger Mario Been?

Sinds het bekend is dat Verbeek ontslagen is bij Feyenoord, wordt de naam Mario Been al genoemd als opvolger van Verbeek. Mocht Mario Been toch naar Feyenoord gaan kost dat de volksclub een afkoopsom van € 750.000,-. Een andere naam die genoemd wordt is Ronald Koeman. Hij is op dit moment beschikbaar, wil in Nederland blijven en wil het veld weer op. Koeman is speler geweest van de traditionele topclubs en mocht hij trainer worden bij Feyenoord, ook trainer van Ajax, PSV en Feyenoord geweest. Een vreemd verschijnsel. Daarnaast heeft Koeman bij Valencia bewezen, dat hij het niet een trainer is die een club weer uit het slop kan trekken. Dus wat dat betreft lijkt me Koeman geen goede optie. Mario Been is natuurlijk die ideale optie, maar ik zou het voor NEC wel erg jammer vinden. Net nu ze overwinteren in Europa wandelt de trainer de deur uit. Maar ja, dat is het voetbal.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.